U KS 21 novi slučaj koronavirusa, 31 oporavljeni i jedna preminula osoba

Preporučujemo

U protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo je na koronavirus testirano 537 osoba, potvrđen je 21 novozaraženi, a od Covid infekcije se oporavila 31 osoba.

Tokom jučerašnjeg dana od posljedica koronavirusa preminula je jedna osoba.

- -

Od pomenutog broja novozaraženih, njih sedam odnosno 63,63 posto, pripada porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama, zbog čega su u samoizolaciji od ranije.

Trenutno je u KS hospitaliziran 81 pacijent, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 29, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš” 52 pacijenata. Na respiratoru je jedan pacijent i nalazi se u KCUS-u. U isto vrijeme, kiseoničku potporu disanju iznad 15 litara u minuti na KCUS-u koriste dva pacijenta, a u Općoj bolnici njih šest. U protekla 24 sata sa hospitalizacije su otpuštene tri osobe.

Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirane su ukupno 52.423 osoba zaražene koronavirusom i 50.855 izliječenih osoba. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je 17, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 29.

Najnovije

Zelenski pozvao da se ulože svi napori da se spriječi dalja eskalacija na Bliskom istoku

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski komentarisao je sinoćnji napad Irana na Izrael kazavši kako takve akcije, poput onih Rusije, prijete...