U Memorijalnom centru Srebrenica obilježen Dan nezavisnosti: Podsjećanje na važnost zajedništva

Preporučujemo

Brojni sugrađani, članovi porodica ubijenih i mnogobrojni prijatelji iz različitih gradova naše zemlje uključujući Travnik, Prijedor, Maglaj, Sarajevo, Tešanj, Zenicu, Tuzlu, danas su u Memorijalnom centru prisustvovali obilježavanju praznika naše domovine, Dana nezavisnosti.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine te uvodne riječi, prisutnima se obratio Predsjedavajući UO Memorijalnog centra Srebrenica, Hamdija Fejzić, zahvalivši prisutnima što su odlučili upravo ovdje obilježiti jedan od najznačajnijih praznika naše zemlje.

- -

Podsjetio je na prošlost i one koji su svoje živote položili za slobodu Bosne i Hercegovine te da je budućnost ove zemlje obaveza svih nas koji u njoj živimo i smatramo je domovinom.

Pored mnogih udruženja koja su i ove godine prisustvovala obilježavanju Dana nezavisnosti, udruženje Prijatelji Travnik za Srebrenicu i udruženje iz Čarakova, su doveli i 150 učenika devetih razreda koji će obići sve sadržaje Memorijalnog centra i poslušati historijski čas kustosa Centra.

Poruka koju svake godine šalju iz Memorijalnog centra Srebrenica na Dan nezavisnosti nije izostala ni ovaj put – sjećati se važnosti zajedništva, tolerancije i poštovanja različitosti u našem društvu jer samo zajedno, s poštovanjem prema svim ljudima i njihovim pravima, možemo graditi bolju budućnost za sve nas.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...