U Mostaru otvoren najveći biznis forum bh. dijaspore

Preporučujemo

Najveći biznis forum bosanskohercegovačke dijaspore “Biznis forum bh. dijaspore BhdiaFor“ koji se održava po peti put svečano je otvoren u Mostaru okupljajući 150 gospodarstvenike iz 15 zemalja svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

“Biznis forum bh. dijaspore – BhdiaFor“ koji se održava u Intera Tehnološkom parku u Mostaru jedan je od najvećih poslovnih skupova s članovima zajednice dijaspore u Europi. Ovogodišnje izdanje manifestacije se održava u organizaciji grupacije “Naša perspektiva” i Biznis centar bh. dijaspore u suorganizaciji s mostarskom Interaom uz podršku USAID Projekta “Diaspora Invest”.

- -

Predsjednik BHdiaFOR – grupacija “Naša perspektiva” Armin Alijagić i organizator skupa ističe kako se na ovome projektu radi mjesecima, te zahvaljuje USAID-u, cijelom timu koji je pomogao organizaciju i pripremu skupa koji je kako ističe od višestrukog značaja.

“Mostaru treba jedan ovakav skup iz više razloga. Prije svega zato što hercegovačka regija ima jako mnogo uspješne dijaspore širom svijeta. Smatram da kompanije koje posluju u regiji Hercegovina su jako uspješne i mogu da ponude jako dobru suradnju kompanijama čiji su vlasnici naši ljudi u inostranstvu“, kazao je Alijagić.

Najnovije

SIPA vrši pretres: Pronađeno oko 22 kg droge

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva pretresli stan i druge prostorije i...