U najatraktivnijem dijelu Travnika gradi se luksuzan hotel

Preporučujemo

Za portal Novum.ba Nermin Bajrić, vlasnik firme „Bajrić BN“ d.o.o. osnovane 2001. godine u Travniku koja se bavi izvođenjem građevinskih radova “od temelja – do krova” kazao je da će Travnik uskoro dobiti reprezentativan hotel u najatraktivnijem turističkom dijelu grada.

Novi hotel koji je Travniku, gradu koji svake godine posjećuje sve više turista, domaćih i stranih iz svakog dijela svijeta, trenutno neophodan, gradi se u samom turističkom središtu, žili kucavici grada- u ulici Varoš, odmah pored jedinstvene srednjovjekovne tvrđave Stari grad, koju svakodnevno pohode brojni posjetitelji.

“Obzirom da Travnik posjećuje sve više turista, uvidjeli smo određenu potrebu za postojanjem jednog modernog hotela koji bi zadovoljio potrebu domaćih i stranih turista“, kazao je Bajrić te dodao da će hotel pored smještajnog kapaciteta od 40 luksuzno opremljenih soba, ponuditi brojne moderne sadržaje, od poslovnog dijela- restorana, kafeterije, slastičarne do odličnog garažnog rješenja.

Novi travnički hotel, vanjskim izgledom neće narušavati ambijent Varoške ulice, ali će unutrašnjost odisati savremenim i luksuznim izgledom i modernim sadržajima, a za to se pobrinuo travnički arhitekta Alija Gafić, koji će ujedno vršiti nadzor tokom izvođenja radova, piše novum.

Na pitanje kada će hotel otvoriti svoja vrata za goste , Bajrić odgovara da ako budu svi predviđeni radovi tekli po planu, narende godine u ova doba hotel će primiti svoje prve goste.

Najnovije

Hrvatska firma Scout započela pljenidbu: Oružane snage BiH ostaju bez haubica, VBR-ova, minobacača, pušaka i više od deset miliona metaka ..

Tri VBR-a, 138 jurišnih minobacača 60 milimetara, milion i 700 hiljada komada metaka 12,7 mm, 3,7 miliona metka 7,62...