U narednom periodu zastoj u registraciji vozila u BiH

preporučujemo

Dio vozača u svim dijelovima Bosne i Hercegovine u idućem periodu bit će primoran parkirati automobil u garažu ili ga voziti bez dozvole.

Do navedene situacije došlo je zbog činjenice da Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine u očekivanom roku nije izvršeno dostavljanje obrasca potvrde o vlasništvu vozila i obrasca potvrde o registraciji od odabranoga ponuđača u provedenom postupku javne nabave s kojim Agencija ima potpisan okvirni sporazum o kupoprodaji navedenih obrazaca te ih nije mogla proslijediti MUP-ovima.

Kako navode iz IDDEEA-e, zbog pandemije je došlo do pomicanja rokova isporuke na tržištu repromaterijala, što je posljedično imalo i pomicanje planirane isporuke navedenih obrazaca za oko petnaest dana. Budući da se trenutno u Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine i u organizacijskim jedinicama nadležnih tijela nalazi određena, manja, količina obrazaca potvrde o vlasništvu vozila i obrasca potvrde o registraciji, iz Agencije su predložili da organizacijske jedinice odnosno kantonalna ministarstva unutrašnjih  poslova, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a i Vlada Distrikta Brčko BiH, Odjel za javni registar, izvrše procjenu zaprimljenih zahtjeva.

Najnovije

Turski mediji: Policija otkrila bombu, spriječen napad na Erdogana

Turske obavještajne službe osujetile su večeras pokušaj napada na predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, prenose turski mediji. Eksplozivna naprava pronađena je...