Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura od 29 do 34, na jugu do 37 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 33 stepena Celzijusa.

Biometeorološka prognoza djelimično će se pogoršati usljed porasta temperatura zraka i toplije noći, te nedostatka svježine u prijepodnevnim satima, što će umanjiti mogućnost kvalitetnijeg odmora.

U drugom dijelu dana neophodno je biti oprezniji, reducirati aktivnosti s obzirom da će biti sparno. Također, vrijednosti UV indeksa dodatno će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu. Učesnicima u saobraćaju sugerira se opreznija vožnja.

U petak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 31 do 37 stepeni Celzijusa.

U subotu, prvog dana vikenda, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana, ponegdje u sjevernim područjima postepeno povećanje oblačnosti.

Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 33 do 38 stepeni Celzijusa.

U nedjelju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne, razvojem oblačnosti moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 33 do 38 stupeni Celzijusa.