U nedjelju najavaljen mirni skup na mjestu gdje je stradala Azra Spahić

Preporučujemo

Nakon smrti mlade doktorice Azre Spahić, koju je automobilom sinoć usmrtio Armin Berberović, vožnjom bez vozačke dozvole pod dejstvom alkohola, u nedjelju u 18 sati će se održati mirni skup na Marindvoru, na lokaciji gdje je stradala djevojka.

Vijest o organiziranju skupa je objavljena na Facebook stranici Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu.

– Pozivamo vas na mirni skup odavanja počasti mladoj doktorici Azri Spahić, koja je ubijena u saobraćajnoj nesreći u petak, u ulici Maršala Tita.

Nažalost, ovakve skupove smo organizovale prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći ubijene Selma Agić i Edita Malkoč. I danas ponavljamo isto što smo tada poručivale – ulice Sarajeva nisu sigurne, postojeći zakonski propisi nisu adekvatni, institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života – za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju.

Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada. Položite cvijet i u mislima budite uz porodicu i prijatelje nastradale mlade doktorice i povrijeđenih pješakinja, napisano je na stranici.

Najnovije

Smajić očitao lekciju Forti: Služeći interesima Srbije i Hrvatske ugrožavate suverenitet vazdušnog prostora i sigurnost BiH!

Delegat Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Džemal Smajić izrazio je...