U novoj masovnoj grobnici kod Vukovara pronađeno 10 osoba

preporučujemo

Nakon gotovo mjesec dana rada na ovoj lokaciji pronašli smo najmanje deset posmrtnih ostataka. Nastavljamo dalje pregledavati teren, a dosad smo pregledali otprilike trećinu cijelog terena”, rekao je Medved prilikom obilaska lokacije na kojoj su pronađeni posmrtni ostaci.

Nakon identifikacije 10 porodica dobit će svoj smiraj i posmrtne ostatke svojih najmilijih te će imati mjesto gdje će moći zapaliti svijeću i pomoliti se, dodao je ministar.

Istaknuo je kako na današnji dan još uvijek Hrvatska traži 1.853 nestale osobe, od čega je 1.445 nestalih, a 398 posmrtnih ostataka. Što se tiče Vukovarsko-srijemske županije, iz županije je još uvijek 520 nestalih, a u Vukovaru 386.

Medved je podsjetio kako su od 2016. proveli 261 probno iskapanje, od čega 99 na području Vukovarsko-srijemske županije. Na području županije ekshumirano je 18 posmrtnih ostataka i identificirano njih 16.

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...