U Novom Sarajevu uhapšen 27-godišnjak koji je posjedovao eksplozivnu napravu

preporučujemo

Policija Kantona Sarajevo je poduzimajući planske mjere i radnje iz svoje nadležnosti na prevenciji vršenja krivičnih djela došla do saznanja da jedna osoba na području Novog Sarajeva posjeduje nepoznatu eksplozivnu napravu.

– Odmah po saznanju pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo poduzete su aktivnosti na pronalasku osobe koja se dovodi u vezu s ovim događajem, te je ona danas locirana, pronađena i lišena slobode na području Općine Novo Sarajevo, a daljnjim radom pronađena je, za sada, nepoznata eksplozivna naprava u blizini mjesta stanovanja ove osobe. Uhapšen je S. S. iz Sarajeva rođen 1994. godine i u toku je kriminalistička obrada – saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

U toku je uviđaj na mjestu pronalaska ove naprave, kao i pretres stana osumnjičenog po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog Suda i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Najnovije

Otkriveno kako je Hadžiahmetović “pomagao” ViK-u: Kandidati NiP-a zaposleni, pripale im visoke plaće

Koncem jula ove godine sa pozicije direktorice KJKP Vodovod i kanalizacija (ViK) Sarajevo smijenjena je Aida Pendek. Bivša direktorica Pendek...