U Parlamentu F BiH bi se trebali približiti stavovi pobornika i protivnika apsolutne zabrane pušenja

Preporučujemo

U Sarajevu su danas predstavnici udruženja i institucija koje se protive prijedlogu apsolutne zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima razgovarali sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Privredne komore FBiH, Obrtničke komore FBiH, Udruženja hotelijera i restoratera BiH, udruzenja “Nargila” i “Ma kuš na me”. Premijeru Novaliću su uručeni prijedlozi izmjena spornog zakona, a koji prema mišljenju učesnika današnjeg sastanka odgovaraju svima.

U izradi Nacrta zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje učestvovalo je Ministarstvo zdravlja F BiH, održana je javna rasprava, a u parlamentarnoj proceduri se očekuje da će stavovi biti približeni.

-Nacrt zakona izaziva kontroverze i utječe na branšu koja je u porastu, a to je ugostiteljstvo i treba biti osjetljiv tokom usvajanja tog zakona, istakao je Novalić.

 

Najnovije

Salkić odgovorio Dodiku: Bošnjaci zagovaraju izgradnju stabilnog društva dok vi i vaši sljedbenici nastavljate baštiniti ideologiju presuđenih ratnih zločinaca

Ramiz Salkić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, poručio je danas, reagujući na izjavu Milorada Dodika koji je kazao...