U petak počinje Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci “Sarajevo Open 2023”

Preporučujemo

Utakmicama njemačkog prvaka, ekipe Bayer Leverkusena i ekipe Hrabri iz Hrvatske, te Fantoma i Ilidže počinje 22. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci “Sarajevo Open 2023”.

Za najboljeg igrača Kupa šampiona Safeta Alibašića prvo mjesto je imperativ.

“Sve osim prvog mjesta bi nas učinilo nezadovoljnim. Večeras nas očekuje utakmica protiv gradskog rivala Spida, a pobjedom bismo odbranili titulu prvaka BiH. Svi želimo da nakon titule evropskog prvaka, osvojimo i ove dvije titule”, rekao je Alibašić.

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci “Sarajevo Open 2023” će se igrati od 26. do 28. maja u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu, a na turniru će nastupiti osam ekipa i to Bayer Leverkusen iz Njemačke, Hrabri i Hvidra Osijek’ iz Hrvatske, te bh. timovi Borac iz Banje Luke, Jedinstvo Brčko-Boće, Doboj, klub Općina Ilidža i Fantomi iz Sarajeva.

Sve je spremno i očekuje se dolazak prvih ekipa već u petak, a utakmice se igraju već u subotu sa početkom u 10 sati.

“Finale će se igrati u nedjelju, očekujem da ćemo se tamo sa Bayerom boriti za osvajanje titule”, rekao je Mirsad Mirojević, direktor OKI Fantoma.

Igrači Fantoma već tri mjeseca maksimalno treniraju i prema ocjeni trenera Seada Mrše, njihova forma je na visokom nivou.

“Odradili smo jedan od naših ciljeva za ovu takmičarsku sezonu, a to je odbrana titule evropskog prvaka. Ostala nam je utakmica protiv Spida koja će odlučiti prvaka BiH, te ‘Sarajevo Open 2023’. Nadam se da ćemo uspjeti odbraniti i ove dvije titule”, navodi Mršo.

I ovogodišnju smotru ekipa u sjedećoj odbojci u Sarajevu finansijski je podržala Međunarodna organizacija za jačanje čovjekove sigurnosti (ITF). Ta organizacija je u proteklih dvadeset godina donirala BiH preko 200 miliona dolara za proces deminiranja, a trenutno rade na projektima podrške žrtvama mina.

“Sve titule Fantoma samo su potvrda da smo odlično uložili novac”, rekao je Aldin Korjenić, predstavnik ITF-a.

Odbojkaški klub invalida Fantomi, krajem aprila 2023.godine osvojili su po šesti put zlatnu medalju u Kupu šampiona, koji se ove godine igrao u njemačkom gradu Dresdenu.

Za najboljeg igrača Kupa šampiona 2023.godine proglašen je Safet Alibašić, igrač Fantoma i reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Najnovije

Armin Berberović priznao krivicu na ročištu za određivanje pritvora

Večeras je održano ročište za određivanje pritvora Arminu Berberoviću koji je u petak u Sarajevu u saobraćajnoj nesreći ubio...