U ponedjeljak rušenje devastiranog objekta nekadašnje pijace u Švrakinom Selu

preporučujemo

Devastirani napušteni objekat nekadašnje pijace u ulici Safeta Hadžića bb u Švrakinom Selu, koji više od deset godina ne služi svojoj svrsi, odlagalište je otpada i predstavlja ruglo u centru naselja, uskoro će biti uklonjen.

Rušenje i uklanjanje objekta počet će u ponedjeljak, 18. juna, u 8.30 sati. Vrijeme trajanja radova zavisit će od vremenskih uslova i dinamike izvođenja radova.

Obzirom da ovaj ruševni objekat već duži vremenski period predstavlja opasnost po zdravlje i sigurnost stanovnika, Općina je prije tri godine započela njegovo rješavanje, te je putem Službe za urbanizam, imovinsko – pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina više puta donosila rješenja o uklanjanju devastiranog objekta.

Rješenja su nakon žalbi, podnesenih od strane nekoliko vlasnika poslovnih prostora, poništavana od strane Kantonalnog ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, čime je odgađano rješavanje problema koje je od interesa za širu društvenu zajednicu.

Međutim, donošenjem novog Zakona o prostornom uređenju (Službene novine Kantona Sarajevo 24/17), Općinska služba za inspekcijske poslove donijela je rješenje o uklanjanju devastiranog objekta.

Time su se stekli uslovi da se problem napuštene, devastirane pijace u Švrakinom Selu trajno riješi na zadovoljstvo stanovnika tog dijela naselja.

Najnovije

Ministarstvo sigurnosti potrošilo oko 12.000 KM na poklone, ručkove u Blagaju, Bihaću…

U Ministarstvu sigurnosti BiH, za razliku od ostalih, niko nema pravo na biznis kartice za reprezentaciju pa ih niko...