U poplavama i klizištima na Novom Zelandu poginule četiri osobe

Preporučujemo

Najmanje četiri osobe poginule su u poplavama i klizištima izazvanom obilnim kišama u Aucklandu na Novom Zelandu, javlja Anadolija.

Prema vijestima agencije Stuff News, jaka kiša je padala u Aucklandu.

Kiše su izazvale poplave i klizišta u mnogim dijelovima grada. Jedna osoba je poginula od posljedica urušavanja kuće u klizištu u regiji Remuera.

Dvije osobe su poginule u poplavama u regiji Wairau Valley.

Tijelo osobe za kojom se traga od 27. januara pronađeno je uz pomoć drona u regiji Onewhero, kilometar od mjesta gdje je nestao.

U međuvremenu, meteorološka služba Novog Zelanda izdala je upozorenje na jaku kišu za Auckland. Prema izvještaju BBC-a, 75 posto prosječne padavine u ljetnoj sezoni u Aucklandu palo je za 15 sati.

Prema vijestima Business Insidera, putnički avion Emirates Airlinesa poletio je sa aerodroma Dubai za Auckland juče oko 10.30 sati po lokalnom vremenu.

Nakon nekoliko sati putovanja, avion je morao da se vrati jer je aerodrom u Aucklandu bio zatvoren za domaće i međunarodne letove zbog jake kiše.

Putnici su se vratili na početnu tačku nakon 13-satnog leta.

U Aucklandu je 27. januara proglašeno vanredno stanje zbog obilnih kiša.

Najnovije

Svi pričaju o novoj ukrajinskoj protuofanzivi, ali gdje će se desiti

S ruskom iscrpljujućom istočnom ofenzivom koja se navodno bliži kulminaciji, pozornost se ponovno usmjerava na planiranu protuofanzivu Ukrajine, za...