U Posavskom kantonu gradit će se pogon za proizvodnju tortilja vrijedan 15 miliona eura

preporučujemo

Predsjednik Vlade Posavskog kantona Đuro Topić u četvrtak je u uredu te vlade u Orašju primio privrednika Vlatka Barbarića, direktora i vlasnika firme Union Foods Ljubuški, koji je prezentirao plan izgradnje pogona za proizvodnju tortilja na području tog kantona ukupne vrijednosti do 15 miliona eura.

Sastanku su prisustvovali i ministar privrede, rada i prostornog uređenja u Vladi Posavskog kantona Dragutin Živković i direktor Centra za poduzetništvo Općine Orašje Miroslav Maroš.

Uz plan izgradnje pogona za proizvodnju tortilja, Barbarić je prezentirao i poslovna postignuća svoje firme, upoznat je i sa mjerama koje Vlada Posavskog kantona i resorno Ministarstvo privrede, rada i prostornog uređenja ima za investitore, odnosno privrednike.

Dogovoreno je da će uskoro uslijediti konkretno pismo namjere prema općinama Posavskog kantona, te da će se nakon toga nastaviti dalja komunikacija o mogućoj investiciji, objavila je Vlada Posavskog kantona.

Najnovije

Detalji krvave pljačke u Nikšiću: Razbojnici vozilo s novcem čekali u terencu bh. registarskih oznaka

Pljačkaši koji su jutros u Nikšiću tokom oružane pljačke ubili radnika osiguranja Ljubišu Mrdaka u terencu bh. registarskih oznaka...