U Predsjedništvu BiH prijem povodom Dana nezavisnosti: Čović više od pola govora posvetio Izbornom zakonu

Preporučujemo

U zgradi Predsjedništva BiH održan je prijem povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Prijemu su prisustvovale brojne zvanice iz političkog, vjerskog, sportskog i kulturnog života, kao i predstavnici međunarodne zajednice.

Prijemu su prisustvovali Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i član Predsjedništva Bakir Izetbegović, dok ni ove godine nije prisustvovao treći član Predsjedništva Mladen Ivanić.

- -

Predsjedavajući Dragan Čović u čestitao je Dan nezavisnosti prisutnim zvanicama, kao i svim građanima BiH.

Dragan Čović je u svom govoru istakao kako je BiH zemlja tri konstitutivna naroda i da je potrebno raditi na uvažavanju te činjenice.

Još jednom je istakao kako legitimnost političkih predstavnika, te ponovio kako jedan narod ne bi trebao drugom birati predstavnike. Također, poručio je da su izmjene Izbornog zakona pitanje svih pitanja.

-U kratkom vremenu koje je ispred nas moramo postići rješenje u pogledu izbora članova Predsjedništva BiH, delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH te izaslanika u državnom Parlamentu. Sva ta pitanja se moraju riješiti u interesu budućnosti ove zemlje, moramo biti odlučni u izgradnji mira. To zahtjeva novi, dugoročan pristup u odnosu na sve ono što smo dosad imali, rekao je Čović, koji je više od pola svog govora posvetio Izbornom zakonu.

Najnovije

Muslimani večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se ispisuje sudbina

Pripadnici islamske vjeroispovijesti večeras dočekuju Lejletu-l-berat, noć u kojoj se, prema vjerovanju muslimana, ispisuje sudbina.Po takvimu Rijaseta Islamske zajednice...