U Republici Srpskoj kažnjena 64 poreska obveznika sa 202.000 KM

Preporučujemo

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su širom Republike Srpske u protekloj sedmici izvršili 119 kontrola, te su u 64 slučaja utvrdili nepravilnosti, zbog čega su izdali 72 prekršajna naloga na ukupan iznos kazne od 202.000 maraka.

Kontrole su provedene u okviru ranije započete akcije pojačanih kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i kontrola prijavljivanja radnika u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa.

- -

Istovremeno, inspektori su za 36 poreskih obveznika izrekli usmeno rješenje, tj. mjeru privremene zabrane obavljanja djelatnosti koja neće biti izvršena ukoliko poreski obveznici u roku od 72 sata od izricanja mjere, u skladu sa Zakonom o fiskalnim kasama, uplate izrečenu novčanu kaznu. Također, izrečena su i dva pisana rješenja o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti, u trajanju od 15 i 30 dana. Pored toga, u okviru ovih kontrola inspektori Poreske uprave RS su otkrili i tri neprijavljena radnika. Ubjedljivo najviše nepravilnosti u protekloj sedmici utvrđeno je kod poreskih obveznika sa područja koje pokriva Područni centar Poreske uprave RS u Zvorniku, gdje su od 25 izvršenih kontrola nepravilnosti utvrđene kod čak 21 poreskog obveznika, što je trećina ukupno utvrđenih nepravilnosti u posebnim kontrolama protekle sedmice.

Zbog utvrđenih nepravilnosti u okviru ove akcije prošle sedmice su sankcionisani poreski obveznici iz 25 lokalnih zajednica širom Republike Srpske, i to iz Banje Luke, Gradiške, Kotor Varoši, Prijedora, Novog Grada, Bosanske Dubice, Oštre Luke, Ugljevika, Šamca, Donjeg Žabara, Bijeljine, Gacka, Ljubinja, Petrova, Dervente, Teslića, Srebrenice, Vlasenice, Zvornika, Rudog, Pala, Han Pijeska, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

Inspektori Poreske uprave RS-a će i u narednim danima nastaviti sa ovom akcijom pojačanih kontrola na teritoriji cijele Republike Srpske. Kontrole će u okviru ove akcije biti vršene svakog radnog dana, ali i u dane vikenda i to u smjenama.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...