U Sarajevu oblačnih 16, na Sibiru sunčana 33 stepena

Preporučujemo

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu za period od 26. juna do 9. jula.

Kako se navodi, nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima preovladavat će tokom ove sedmice na području Bosne i Hercegovine. Više padavina očekuje se u Bosni. U Hercegovini prognozira se nešto više sunčanih intervala.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 9 °C do 13 °C u Bosni, a u Hercegovini između 14 °C i 18°C. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 18 °C i 23 °C u Bosni a na jugu zemlje između 24 °C i 28°C.

Prema raspoloživim modelima, i u prvoj sedmici jula neće doći do izraženije promjene vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Zadržat će se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Izraženije padavine očekuju se pred kraj prognoziranog perioda.Maksimalne očekivane temperature zraka kretat će se oko 30 °C, navodi se u izvještaju FHMZ-a.

Meteorolog amater Nedim Sladić je na svom Facebook profilu objavio fotografije koje prikazuju temperature zraka na Balkanu i u Sibiru. Tako je u 12.30 u Sarajevu oblačno sa temperaturom koja je iznosila 16, dok je u Krasnoyarsku, na Sibiru sunčanih 33 stepena.

 

Najnovije

Apel Crvenog križa: Ukoliko ste u mogućnosti donirajte ove stvari za Tursku

Društvo Crvenog krsta/križa BiH s obzirom na mandat i ulogu Međunarodnog Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca gdje sva...