U Sarajevu održan 9. memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”

preporučujemo

U Sarajevu, u Sportskom centru Safet Zajko, bez prisustva publike, održan je tradicionalni 19. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”, u znak sjećanja na Behudina i Bidu Bašovića pionire ovog borilačkog sporta u BiH.

Jedan od klubova koji je uzeo učešće na turniru je i “Casper Gym” iz Konjica.

– Ponasan na ekipu i ono što smo pokazali. Omer Masleša je u svom prvom meču u karijeri pružio odličnu partiju. Odradio je meč do kraja jako dobro, izgubio je na poene, al je dao sve od sebe i zadovoljni smo njegovim nastupom.

Džan Ždrale je pokazao kako rad i trud polahko dolaze na svoje.  Jakim pritiskom od samog početka meča, Džan je pobijedio prekidom u prvoj rundi – kazao nam je trener Asmar Imamović.

Organizator turnira je bio Kickboxing klub “Braća Bašović”, pod pokroviteljstvom Kick boxing saveza BiH, BH Pošte, 105. Motorizovane brigade, Ministarstva kulture i sporta i Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Na turniru je učestvovalo 12 boraca u šest mečeva:

-67 kg; Omer Masleša (Kasper-Konjic) – Amelin Rastoder (KBA Ilidža) 0:3;-63,5 kg; Džan Ždrale (Kasper-Konjic) – Mirza Mujanović (KBA Ilidža) 3:0;
-63,5 kg; Ivan Marković(KBK Deveta četa Pale) – Safet Seferović (KBV Isak Zenica) 3:0;
-60 kg; Rijad Kasapović (Gazija Sarajevo) – Safer Habibović (Lugan team Novi Travnik) 3:0;
-81 kg; Abdulah Jojić (Lugan team N.Travnik) – Ermin Hadžajlija (KBA Ilidža) 0:3;
-86 kg; Manojlo Djurić (KBK Deveta četa Pale)- Albert Ugrinčić (KBA Ilidža) 0:3.

Najnovije

HADŽIDEDIĆ O IZBORNOJ REFORMI: Udruženi zločinački poduhvat s ciljem rušenja BiH

Razgovori o izbornoj reformi, uz posredovanje međunarodnih, predstavnika nastavljeni su danas. Sastanak članova kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta...