U Sarajevu oduzeto auto: 41 hiljada KM neplaćenih kazni

Preporučujemo

Vlasniku VW Golf inicijala B.T. oduzeto je vozilo kojim je upravljao Sarajlija S.T. zbog više prekršaja – vožnje bez vozačke dozvole, duga zbog neplaćenih kazni…

“Dana 25.02.2024. godine u 20:45 sati u ulici Boguševac, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici PU Stari Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo „VW Golf“, vlasništvo B.T., a kojim je upravljao S.T., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen”, saopćeno je iz MUP-a KS.

- -

Također, dodaje se kako je izvršenim provjerama utvrđeno da 33-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 41.610,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je, navodi se, privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...