U Sarajevu oduzeto više od 100 kilograma duhana za nargilu vrijednog 32.800 KM

preporučujemo

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) je u Sarajevu oduzela 135 kilograma duhana za nargilu čija je tržišna vrijednost 32.800 KM.

Kako su saopćili iz UIO BiH, to se desilo u sklopu akcije s ciljem sprečavanja nelegalnog prometovanja akciznim proizvodima i uvoza robe.

Na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija o, kako su naveli, nezakonitoj prodaji akcizne robe u pojedinim objektima na području Sarajeva izvršene su provjere poslovanja kod tri poreska obveznika.

Oduzeti duhan za nargilu (Foto: UIO BiH)
Kontrolnim aktivnostima u prodajnim objektima pronađeno je 135 kilograma akciznih proizvoda – duhan za nargilu, koja nije bila obilježena akciznim markicama, a također vlasnici nisu posjedovali vjerodostojnu dokumentaciju o porijeklu robe.

Roba je privremeno oduzeta, a protiv vlasnika robe pokrenut će se odgovarajući postupci pred nadležnim sudom u Sarajevu, saopćili su iz UIO BiH.

Najnovije

Rustemović o namjerama NSRS: Biti će poremećeno snabdijevanjem lijekovima i medicinskim sredstvima, na cijeloj BiH a pandemija corona virusa traje

Predsjednik Sindikata Agencije za lijekove BiH Ramo Rustemović povodom sutrašnje posebne sjednice Narodne skupštine manjeg bh. entiteta Republika Srpska...