U Sarajevu sajam domaćih i handmade proizvoda, kućnih radinosti i rukotvorina

Preporučujemo

Udruženje Urban Management od 5. do 10. decembra u Sarajevu organizira sajam domaćih i handmade proizvoda, kućnih radinosti i rukotvorina “MADE OF BiH&MADE IN BiH”.

Glavni cilj ovakvih projekata je, koliko očuvanje tradicije – baštine BiH u smislu da se u i dalje proizvode u ručnoj izradi predmeti-hrana vezani za našu historiju-tradiciju, toliko i podizanje svijesti kod svih građana BiH o važnosti kupovine domaćih proizvoda – saopćili su organizatori.

Posjetioci imaju priliku da kupe nešto od kožne galanterije, a i saznaju sve o njenoj preradi i izradi kao i sve o ručno slikanim svilenim marama, haljinama, ukrasnim jastučićima sa motivima bosanskog ćilima, tacnama, ukrasnim kutijama u bosanskom stilu, ručno rađenim nakitom, a za sve ljubitelje zimnice tu su različiti proizvodi članica Udruženja, takođe pripremljeni po tradicionalnim recepturama.

Projekat su podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta i Općina Ilidža.

U sklopu izložbenog dijela projekta nalazi se i poseban štand gdje su svi učesnici, izlagači donirali nešto iz svoje bogate ponude. Od prikupljenog novca kupit će se higijenski pokloni za korisnike odjela bolnice Jagomir kojima su neophodni i koji su slabije imovinske mogućnosti kao i slatki program za sve korisnike JU Pazarić – navode organizatori.

Najnovije

Ukrajinci tvrde da će nova ruska ofanziva početi u narednih deset dana

Neimenovani zvaničnik Oružanih snaga Ukrajine za Financial Times je rekao da Rusija planira u narednih deset dana pokrenuti novu...