U Sarajevu sinoć opljačkana prodavnica, jedna osoba ranjena

preporučujemo

U Sarajevu je sinoć opljačkana prodavnica Konzum, pri čemu je jedna radnica povrijeđena.

Policija je sinoć u 20.30 sati obaviještena da su u ulici Urijan Dedina, u općini Centar Sarajevo, nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad uposlenicama u prodavnici “Konzum”.

Tom prilikom je maskirana osoba otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Prilikom izvršenja krivičnog djela jedna uposlenica zadobila je lakše tjelesne povrede usljed udaraca koji je joj je nanio pljaškaš, dok je “druga osoba također zadobila lakše tjelesne povrede nanesene pucnjavom iz vatrenog oružja tokom bjekstva izvršioca sa mjesta događaja”, rečeno je iz policije.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Najnovije

Gradonačelnica Karić traži da se 9. novembar obilježava kao dan sjećanja na žrtve ubijene na Kazanima

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zatražila je od Gradskog vijeća da se na dnevni red današnje sjednice uvrsti i hitno...