U Sarajevu uhapšene dvije osobe zbog napada sa smrtnim ishodom

preporučujemo

Osobe čiji su inicijali S. O. i A. Č. uhapšene su na području Kantona Sarajevo zbog osnovane sumnje da su u općini Istočno Novo Sarajevo prije dva dana nanijeli teške tjelesne povrede P. M., od kojih je ovo lice preminulo.

U saopćenju Policijske uprave Istočno Sarajevo dodaje se da se napad na P.M. dogodio 5. aprila, te da je istog dana u 21.25 sati Policijska stanica Istočno Novo Sarajevo obaviještena da je tijelo P. M. pronađeno na adresi stanovanja.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, koji je nakon uviđaja naložio obdukciju.

“Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo su brzom intervencijom 6. aprila identifikovali izvršioce ovog djela, te su lica S.O. i A.Č. lišena slobode i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biće predata tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo”, navodi se u saopćenju.

Ova lica su osumnjičena za krivično djelo teška tjelesna povreda usljed koje je nastupila smrt.

Najnovije

Blaž Slišković je novi trener FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar je dobio novog trenera, a to je bh. nogometni stručnjak Blaž Slišković. Ovu odluku donijeli su...