U selu Milodraž kod Fojnice priređen iftar za tamošnje stanovnike

Preporučujemo

U selu Milodraž kod Fojnice, gdje je 1463. godine uručena Ahdnama bosanskim franjevcima, u organizaciji Turske fondacije Diyanet (TDV) upriličen je iftar za tamošnje stanovnike, javlja Anadolu Agency (AA).

Iftaru su, između ostalih, prisustvovali i predsjednik Turske fondacije Diyanet (TDV) Savas Polat, ataše za vjerska pitanja u Ambasadi Republike Turske u BiH Hasan Atli i turski glumac Celal Al Nebioglu.

- -

Iftarski program je obogaćen prigodnim ilahijama i kasidama.

Polat je u kratkom obraćanju istakao da su odlučili da upravo na ovom mjestu, gdje je sultan Fatih 28. maja 1463. godine predao Ahdnamu fra Anđelu Zvizdoviću, prirede iftarski program.

Istakao je da je Turska fondacija Diyanet slične aktivnosti podjele paketa s hranom i organizovanja iftara održala u ukupno 84 zemlje.

Napomenuo je da su tokom mjeseca ramazana diljem svijeta podijelili 90 hiljada paketa s hranom te priredili iftar za oko 250 hiljada muslimana, dok su u nekim regijama djeci podijelili i prigodne poklone.

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...