U Širokom Brijegu proglašeno stanje prirodne nesreće nakon jučerašnjeg nevremena

Preporučujemo

Nakon snažnog nevremena koje je jučer pogodilo Široki Brijeg danas je proglašeno stanje prirodne nesreće u ovom gradu.
Poslije nevremena uzrokovanog tučom danas je održana vanredna sjednica Štaba civilne zaštite Grada Širokog Brijega na kojoj je predloženo gradonačelniku donošenje Odluke o proglašenju stanja prirodne nepogode.

“Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević je prihvatio prijedlog Štaba i donio Odluku o proglašenju stanja prirodne nepogode. Građani mogu prijaviti nastalu štetu u roku od osam dana od nastanka štete. Prijave se podnose u prostorijama Službe za civilnu zaštitu Grada Širokog Brijega (Stjepana Radića, Duhanska stanica). Građani su dužni prilikom prijave i popune obrasca predočiti osobnu iskaznicu”, navedeno je na stranici Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona.

Jučer je u Širokom Brijegu duvao snažan vjetar koji je obarao drveća, a grad je zabijelio ulice grada te nažalost uništio usjeve.

- -

Iz Civilne zaštite ZHK su kazali da je “nevrijeme praćeno tučom, vjetrom i kišom pogodilo oko 17:50 sati samo središte Širokog Brijega i okolna mjesta Brig, Trn, Dobrkovići, Mokro, Oklaji” te su naglasili da je riječ o “nezapamćenom gradu”.

“U svega nekoliko minuta započela je padati nezapamćena tuča. Nanesena je materijalna šteta uglavnom na poljoprivrednim dobrima, a bilo je i oštećenja automobila. Za 15-ak minuta vrijeme se stabiliziralo. Nevrijeme je zahvatilo i dijelove Općine Grude (Tihaljina, Ružići, Dragićina, Medovići, Ledinac, Višnjica …)”, kazali su oni.

Osim u Širokom Brijegu, nevrijeme je jučer zahvatilo i nekoliko drugih mjesta u BiH kao što su Zvornik, Kakanj i Grude.

Najnovije

Masakr u Daruvaru: Ubica ispitan i prevezen na nepoznatu lokaciju

Krešimir Pahoki, koji se sumnjiči za masakr u Daruvaru, ispitan je jutros i predan u pritvorski nadzor, dok je...