- Advertisement -

U Splitu otvoren ‘Praznik cvijeća’, natjecatelji stigli iz Mađarske, Nizozemske, Danske…

Preporučujemo

U prekrasnom ambijentu Dioklecijanovih podruma, a u režiji Udruženja obrtnika Split sinoć je otvoreno 43. izdanje Praznika cvijeća.

Pod motom “Odloži smeće, sadi cvijeće”, ovogodišnja manifestacija okupila je svjetski poznate floriste, ljubitelje cvijeća i cvjetnih balkona, osnovnoškolce koji su svojim radovima od recikliranog cvijeća sudjelovali u natječaju, te mnogobrojne goste. Praznik cvijeća otvoren je do ponedjeljka, a događanje je svečano otvoreno proglašenjem pobjednika florističkog natjecanja.

Ove godine florističkih natjecatelja je bilo iz Hrvatske, Mađarske, Holandije, Poljske, Belgije, Danske, Norveške i Slovenije.

Bilo je raznih disciplina, ocjenjivala se boja, kompozicija, ideja i tehnika, a najbolja trojica su trećeplasirani Jonas Jensen iz Danske, drugoplasirana Brigita Klinar iz Slovenije i pobjednik Tomasz Max Kucinski iz Poljske, piše Slobodna Dalmacija.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...