U Srbiji potvrđena afrička svinjska kuga

preporučujemo

Srbijanske vlasti potvrdile su danas da je u Srbiji otkrivena svinjska kuga, ali kažu kako nema opasnosti od epidemije, prenosi javna televizija RTS.

Dužnosnici su jučer opovrgnuli medijske natpise da je u zemlji otkrivena ta bolest, ali su istakli da se sumnjivi slučajevi provjeravaju.

Prisustvo virusa afričke svinjske kuge potvrdili su rezultati referentnog laboratorija iz Madrida, rekao je to danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislav Nedimović.

Bolest se pojavila na četiri farme, u tri sela kod Beograda, Rabrovcu, Velikoj Krsni i Kusatku, a u krugu od tri kilometra proglašeno je zaraženo područje.

Poduzete su sve preventivne mjere za sprječavanje širenja zaraze. Objavljena su uputstva za poljoprivrednike i lovce te obavijesti na graničnim prijelazima.

Afrička kuga svinja zarazna je i neizlječiva bolest životinja za koju ne postoje cjepivo i lijek, ali nije opasna za ljude.

 

Najnovije

Dunović poručio Čavari: Znate kako je biti marioneta, Dragan je glavni lutkar u pozorištu apsurda zvanom HDZ

Predsjednik Federacije BiH (FBiH), Marinko Čavara,  je u intervjuu za "Nezavisne novine" Milana Dunovića i Željka Komšića nazvao "lutkama...