U Srbiji trenutno boravi oko 3.600 migranata: Izrečene kazne od 148 godina za krivična djela

Preporučujemo

U Srbiji trenutno boravi oko 3.600 migranata, izjavio je jučer ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, prenosi Anadolu Agency (AA).

On je dodao da su od formiranja Stalne udarne grupe, sredinom 2016. godine, krijumčarima ljudi izrečene kazne zatvora u ukupnom trajanju od 148 godina i pet mjeseci.

- -

Stefanović je na Kriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu, gdje je održao predavanje studentima, kazao da se Srbija tokom migrantske krize pokazala kao “dobar domaćin”.

“U našoj zemlji niko od migranata nije nikada maltretiran, a s druge strane nikome nismo dozvolili da čini krivična djela, a da za to ne bude procesuiran. Iako su se i krijumčari prilagođavali, čak i promjenama pravnih okvira, i mi smo vremenom učili kako da što bolje zaštitimo svoje granice”, rekao je Stefanović a preneo MUP.

Stefanvić je sa vršiocem dužnosti dekana Kriminalističko-policijske akademije Goranom Boškovićem potpisao Ugovor o poslovnoj saradnji MUP i KPA u oblasti osposobljavanja obrazovnih profila za obavljanje policijskih poslova i uručio nagrade najboljim studentima KPA u prethodnoj školskoj godini.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...