U Srebrenici jedina apoteka radi u samo jednoj smjeni

Preporučujemo

U vrijeme pandemije i sezone gripe Srebreničani se susreću sa velikim problemom. Jedina apoteka na području Srebrenice radnim danima radi do poslijepodnevnih sati u jednoj smjeni i nakon toga se zatvara, istakli su pojedini mještani koji žive u tom mjestu.

Ahmed Hrustanović, srebrenički imam je na Twitteru napisao da upravo ta apoteka radnim danima radi do 14:30 sati i da se nakon toga zatvara.

- -

-Kaže nema kadra koji bi radio. Lagano u geto. Zatvaraj sve-, dodao je Hrustanović.

Uslijedilo je nekoliko odgovora na njegovu objavu u kojima su se mještani većinom žalili na tu činjenicu te podijelili svoja ranija iskustva.

Hrustanović je upitan i koliko je udaljena prva dežurna apoteka ukoliko se djeca razbole i lijek hitno noću zatreba kao što to obično biva.

-Pa Bratunac 10 kilometara, ali ni tu nisam siguran da rade duže od 21:00 sat, a sljedeća je Zvornik 50 km-, pojasnio je Hrustanović.

- -

Nizali su se komentari u kojima je jedan od građana negodovao da je nedovoljan broj kadra razlog takvog radnog vremena ističući da sa istim kadrom u Bratuncu apoteke rade u dvije smjene.

Zatim je jedna od mještanki nabrojala šta sve nedostaje Srebrenici te istakla da je apoteka samo nova stavka na tom spisku.

Između ostalog, napisala je da u tom gradu nedostaje mesara, pekara, autobuska stanica, te da su bazeni, klizališta, kina i pozorišta sadržaji o kojima “djeca samo mogu sanjati”, piše N1.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...