U Srebrenici se gradi centar kulture za cijelu regiju, podršku pružili i Holanđani

Preporučujemo

Predstavnici holandske organizacije PortAgora iz Tilburga jučer su posjetili općinu Srebrenica te su razgovarali sa općinskim načelnikom Mladenom Grujičićem o projektu rekonstrukcije objekta “Pivnica“ koji se nalazi u centru grada.

Općina Srebrenica je kupila objekt “Pivnice“ koji je koštao 200.000 KM i predat je na korištenje organizaciji Srebrenica Wave koju vode Muamer Čivić i Miroslav Andrić.

Holanđani će uložiti 600.000 KM u rekonstrukciju objekta, koji bi prema riječima članova organizacije Srebrenica Wave, trebao biti multifuncionalan te kao takav služiti za različite kulturne sadržaje.

Direktor organizacije PortAgora Jan van Esch je rekao kako je Srebrenica poznata u svijetu po svojoj prošlosti, ali da je njihov cilj da Srebrenica u budućnosti postane poznata po nečem drugom, te da će ovaj centar biti sjedište kulture za čitavu regiju.

(E.I.)

Najnovije

Svi pričaju o novoj ukrajinskoj protuofanzivi, ali gdje će se desiti

S ruskom iscrpljujućom istočnom ofenzivom koja se navodno bliži kulminaciji, pozornost se ponovno usmjerava na planiranu protuofanzivu Ukrajine, za...