U subotu dženaza Asimu Džambasoviću

preporučujemo

Dženaza brigadiru Armije RBiH i bivšem ministru za boračka pitanja KS Asimu Džambasoviću obavit će se u subotu, 16. juna.

Asim Džambasović, brigadir Armije Republike Bosne i Hercegovine i bivši ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo preminuo je sinoć u 69. godini života.

Iz Ministarstva za boračka pitanja KS saopštili su da su sa iskrenim žaljenjem primili vijest o smrti brigadira Džambasovića:

“Prestalo je kucati plemenito srce poštovanog brigadira Armije RBiH, bosanskog gazije, organizatora otpora, patriote, bivšeg ministra i velikog čovjeka Asima Džambasovića. Bila nam je čast poznavati ga i sarađivati s njim”, naveli su.

Dženaza brigadiru Džambasoviću obavit će se u subotu, 16. juna 2018. godine u 17:15 sati na mezarju Grlića brdo, u Sarajevu.

Rođen je u Kovanju, u opštini Rogatica, 27. juna 1949. godine. Vojnu i Komandno-štabnu akademiju završio je u Beogradu.Bio je organizator Teritorijalne odbrane na području Konjica, da bi od juna 1992. godine bio u Štabu u Visokom.

Do oktobra 1995. bio je načelnik Operativne uprave Generalštaba Armije Bosne i Hercegovine. Autor je brojnih publikacija, radova i recenzija. Funkciju ministra za boračka pitanja KS obavljao je od novembra 2012. do aprila 2013. godine.

Najnovije

Glava na ‘panju’ ne brani BiH, Bošnjaci trebaju lidere koji neće narodu samo bildati mišiće

BiH je suočena sa puzajućom okupacijom. U tome trenutno prednjači velikosrpski nacionalizam otjelotvoren u predsjedniku susjedne Srbije Aleksandru Vučiću...