U sukobu na Koševu troje povrijeđenih, desetak osoba dobit će prekršajne naloge

Preporučujemo

U sukobu u ulici Patriotske lige koji se odigrao danas, u blizini stadiona na Koševu, tri osobe su zadobile lakše tjelesne povrede, dok je desetak osoba privedeno, potvrđeno je za Klix.ba.

U blizini stadiona “Asim Ferhatović Hase” danas je došlo do masovne tučnjave u kojoj su, prema nezvaničnim saznanjima, sudjelovale navijačke skupine FK Željezničar i FK Sarajevo.

Incident je rezultirao hapšenjem više od deset osoba kojima će biti uručeni prekršajni nalozi, a prema Zakonu o prekršajima javnog reda i mira, potvrđeno je za Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

U tučnjavi su tri osobe zadobile povrede, a nakon hospitalizacije na KCUS-u ustanovljeno je da je riječ o lakšim tjelesnim povredama.

Riječ je o napadu navijača Željezničara do kojeg je, podsjetit ćemo, došlo u podnevnim satima, prilikom okupljanja navijačke skupine Horde zla koje su se pripremale na odlazak na gostujuću utakmicu koju njihov tim igra u Gornjem Vakufu u okviru Kupa BiH.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...