U toku akcija Granica: Pretresi na 13 lokacija, meta 12 osoba

Preporučujemo

Na području Brčkog, Bijeljine i Šamca, realizira se 13 pretresa u odnosu na 12 osumnjičenih osoba. Operacije se realiziraju u saradnji sa kolegama iz Republike Austrije.

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski djelatnici Policije BD BiH, u suradnji sa MUP-om RS i SIPA, već nekoliko sati realiziraju aktivnosti u okviru operacije kodnog naziva „ Granica“.

Istražitelj Tužilaštva BiH, nalazi se na terenu gdje koordiniraju aktivnosti u vezi pretresa i privođenja osumnjičenih osoba.

Vrše se pretresi na 13 lokacija a meta akcije je 12 osoba koje su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog sa kaznenim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i neovlaštenog prometa oružja, streljiva i proizvoda dvojne namjene.

Tokom pretresa pronađeno je i zaplijenjeno više od 1 kilogram opojne droge kokain, kao i veća količina oružja i streljiva, namjenjenog za krijumčarenje prema zemljama EU, radi korištenja u izvršenju kaznenih djela, te veća količina gotovog novca.

U okviru operacije ostvarena je značajna suradnja sa partnerskim institucijama Republike Austrije, u borbi protiv teških oblika prekograničnog kriminala.

U interesu istrage, Tužilaštvo BiH u ovom trenutku ne može javnosti davati više informacija niti detalja.

Najnovije

Izrael tražio od Pape i Crvenog križa da pomogne u oslobađanju četvero zarobljenih građana

Izrael je u srijedu apelovao na papu Franju, lidera Međunarodnog odbora Crvenog krsta i glavnog sekretara Ujedinjenih nacija da...