- Advertisement -

U toku priprema terena za asfaltiranje i donjeg dijela ulice Bistrik potok

Preporučujemo

Priprema se teren za asfaltiranje donjeg dijela ulice Bistrik potok tj. dionice od spoja sa ulicom Balibegovica do Trga Austrije, dužine 315 metara.

Ovo je nastavak radova na projektu sanacije ulice Bistrik potok započetih prošlog mjeseca. Prethodno je uklanjen stari i dotrajali asfalt i tamponska podloga. Za pravilnu odvodnju površinskih voda urađena je nivelacija na svim šahtovima, šiberima i slivničkim rešetkama, nakon čega su počeli radovi na tamponiranju, ravnanju i valjanju terena.

Podsjećamo, prije desetak dana završena je sanacija gornjeg dijela ulice Bistrik potok dužine 230 metara, ‘slijepe’ ulice Namika Burazerovića dužine 75 metara, te krakova Bistrik čikme – gornja i donja. Vrijednost kompletnog projekta iznosi 144.000 konvertibilnih maraka, a finansira ih Općina Stari Grad iz budžeta za 2019. godinu. Radove izvodi konzorcij Ado-trans i Geo-put, a ukupna dužina dionice na kojoj se radi sanacija je 620 metara.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Kvinta zatražila od bh. vlasti da osiguraju novac za izbore

Ambasadori EU, SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke, Italije te OSCE-a uručili su damas "hitan demarš" Vijeću ministara BiH u...