U toku radovi na rekonstrukciji mosta u Nahorevskoj ulici

Preporučujemo

Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Bosman“ započeli su rekonstrukciju dijela saobraćajnice i mosta u Nahorevskoj ulici u neposrednoj blizini Javne ustanove „Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo“ u Jagomiru (Mjesna zajednica „Pionirska dolina“). Projekat finansira Općina Centar u iznosu od gotovo 203.000 KM.

Radovi se izvode na osnovu ugovora koji potpisan između Općine Centar, kao finansijera projekta, i građevinske firme „Bosman“, koja je nakon tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač radova. Za nadzor je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo, dok je idejni i glavni projekat uradila firma „Design&QC“.

- -

Trasa saobraćajnice, duž koje se vrši rekonstrukcija zajedno sa mostom, je duga 108 metara. Kako je predviđeno glavnim projektom planirano je obnoviti i dio komunalne infrastrukture, posebno odvoda otpadnih voda i gasovoda.

Projekat je tako koncipiran da tokom izvođenja radova neće biti obustave saobraćaja.

-Trenutno radimo na rušenju starih obložnih zidova Koševskog potoka. Radove nam usporava izmještanje telekomunikacijske i elektro mreže. Nakom izmještanja instalacija planirano je ukloniti objekat portirnice Psihijatrijske bolnice u Jagomiru, koji će biti ponovo postavljen po završetku radova. Nova trasa saobraćajnice će biti široka od 5,5 do 6 metara, sa novom pješačkom stazom dužine 33 metra i širine od 1,5 metar. Za novu trasu saobraćajnice biće izgrađen armirano betonski potporni zid visine 1,75 i dužine 15 metara. Duž mosta će biti postavljena nova čelična zaštitna ograda koja će povećati sigurnost u saobraćaju u slučaju nezgode, pojasnio je Ademir Džafić, šef gradilišta firme „Bosman“.

Najnovije

SIPA vrši pretres: Pronađeno oko 22 kg droge

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Sarajeva pretresli stan i druge prostorije i...