U Turskoj uhapšeno 15 osoba osumnjičenih da su radile za izraelsku obavještajnu službu

preporučujemo

Turska je uhapsila 15 osoba tvrdeći da su radili za izraelsku obavještajnu službu Mossad.

Prema pisanju turskog dnevnog lista Daily Sabah, hapšenje se desilo početkom oktobra. Uhapšene su osobe koje su osumnjičene da su prikupljale informacije o turskim državljanima i stranim studentima u ovoj državi. To se odnosi na studente koji su bili potencijalni uposlenici odbrambene industrije.

Objavljeno je da su uhapšeni arapskog porijekla te da ih je pratila Nacionalna obavještajna organizacija Turske (MIT) u jednogodišnjoj kontraobavještajnoj operaciji. Uhapšeni izraelski agenti navodno su smješteni u pet ćelija, a u svakoj od njih su tri pritvorenika.

Daily Sabah je objavio da su djelovali u četiri regije te da su uhapšeni u jutro 7. oktobra. Tvrdi se da su im u posebnom fokusu bili Palestinci koji su nastanjeni u Turskoj. Spomenuti list je istakao da je ova obavještajna mreža dijelila informacije s Mossadom za desetine hiljada dolara i eura.

Ovo se desilo u trenutku kada su odnosi između Izraela i Turske znatno pogoršani, a to je slučaj u posljednjih nekoliko godina, piše izraelski list Haaretz.

Pročitajte:  Turska lira pala na najniži nivo u istoriji

Najnovije

Vukanović: Zašto ne uhapsite Đokića, držite ga kao psa na lancu

Poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović obratio se na današnjoj sjednici NSRS te upitao ministra unutrašnjih poslova...