U Tužiteljstvu BiH održan sastanak u okviru projekta borbe protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu

preporučujemo

Aktivnosti se realiziraju u okviru projekta IPA 2017-borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu, a odnosit će se na zajedničku suradnju i obuku u borbi protiv teških oblika kriminala, u okviru aktivnosti približavanja BiH Europskim integracijama.

V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, sastala se sa predstavnicima projekta IPA 2017- borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu, kako bi se dogovorile aktivnosti u narednom periodu u okviru ovog vrlo bitnog projekta za Bosnu i Hercegovinu.

Glavni donatori projekta su vlada SR Njemačke i Europska komisija, a aktivnosti realiziraju GIZ, CILC i Ministarstvo unutarnjih poslova Italije.

U okviru projekta predviđen je niz aktivnosti koje će pomoći jačanju kapaciteta Bosne i Hercegovine za borbu protiv teškog i međunarodnog kriminala, prenošenjem iskustava zemalja EU kao i realizacijom zajedničkih aktivnosti.

Realizaciju ovog projekta usvojilo je i podržalo Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće –VSTV BiH

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...