U Tuzli 25.maja promocija knjige “Usporeni genocid u Bosni” autora Diega Arrie

Preporučujemo

Diego Arria bivši ambasador Veneceule u UN, predsjedavajući Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 1992.g., političar, koji je u periodu kada su najmoćnije zemlje pokušavale zamagliti bosansku zbilju, tjerao mutne oblake da bi se što jasnije vidjela agresija na međunarodno priznatu državu i stradanje bošnjačkog naroda, uključujući etničko čišćenje i genocid.
U svojoj knjizi “Usporeni genocid u Bosni” veliki prijatelj Bosne i Hercegovine, ambasador Arria nudi opis tajnih dogovora, otkriva i naglašava licemjernu politiku najuticajnih zemalja oko agresije Srbije na BIH.
Civilizirani svijet mu duguje jer je osoba koja je govorila istinu o onome što se događalo u ratu u bivšoj Jugoslaviji; on godinama dokazuje da se genocid u Srebrenici mogao izbjeći i razotkriva što se događalo iza kulisa Vijeća sigurnosti UN-a.
Ambasador Arija prenosi i ono što su mu lično tada u lice kazali ambasadori nekih stalnih članica Savjeta bezbjednosti UN.“Rekli su mi: ‘Diego, ne možemo dozvoliti da imamo muslimansku državu usred Evrope’. Oni su tada otkrili da Bošnjaci “‘nisu Evropljani, nego muslimani’.
U četvrtak, 25.maja na godišnjicu strašnog zločina na Kapiji, Regionalni odbor VKBI Tuzla u partnerstvom sa gradom Tuzla, organizuje promociju knjige “Usporeni genocid u Bosni” autora, ambasadora Diega Arrie, u 18.00 sati u Centru za kulturu Grada Tuzla.
Na promociji će biti prisutan i autor knjige, ambasador Diego Arria.
Promotiri knjige će biti akademik Abdulah Sidran, prof. dr. Elmir Jahić, predsjednik RO VKBI Tuzla i prof. dr. Vedad Gurda.
Pozdravnu riječ će uputiti Dr. Sci Zijad Lugavić, gradonačalnik Tuzle. Moderator promocije će biti Emir Zlatar, generalni sekretar VKBI.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...