U Tuzli otvoren stan za potrebe roditelja djece oboljele od raka

Preporučujemo

Jučer je zvanično otvoren stan za potrebe roditelja djece oboljele od raka koji se liječe na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Dječije klinike UKC Tuzla.

Stan je za potrebe roditelja i djece obezbijedilo Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” zajedno sa UKC Tuzla, a služit će za boravak roditelja i djece koji dolaze na liječenje iz udaljenih krajeva Tuzlanskog kantona, a sve u cilju pružanja kvalitetne brige i njege za oboljelu djecu.

- -

“Nastojimo da olakšamo djeci i roditeljima, da pružimo podršku, da budemo tu uz naše ljekare, jer znamo da je proces liječenja težak i iscrpljujući. Potreban je multidisciplinarni pristup. Svi su važni, važni su i ljekari i roditelji i Udruženje, svi smo važni da bismo na kraju imali jedno izliječeno dijete.“ – kazao je Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Roditelji, ali i djeca tokom pauze u liječenju, sasvim besplatno će moći boraviti u ovom stanu, u kojem imaju sve osnovne uslove za život, piše tuzlanski.ba.

Značaj ovog, tzv. „roditeljskog stana“, prepoznali su i ljekari UKC-a Tuzla. „U znatnoj mjeri će olakšati boravak prije svega roditelja i djece u našoj Klinici, a prevashodno se odnosi na djecu koja su oboljela od malignih bolesti, čije je liječenje dugotrajno, znači po nekoliko mjeseci.“ – istakao je Edin Husarić, načelnik Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...