U većem dijelu Bosne pada snijeg i zadržava se na kolovozu

Preporučujemo

Od ranih jutarnjih sati u većem dijelu Bosne pada snijeg umjerenog inteziteta i zadržava se na kolovozu.
Posebno se izdvajaju putni pravci: Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen), Ripač-Vrtoče i Glamoč-Mlinište.

Na području Mliništa dodatne poteškoće vozačima pričinjava magla, koja smanjuje vidljivost na 50 m.

- -

U cijeloj Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, a posebno se upozorava na dionice u višim planinskim predjelima, preko mostova, vijadukta i na prilazima tunelima. Frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno posjeduju zimsku opremu.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (na mostu Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova), Bilješevo-Lašva, Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prijelaza Orašje-Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Najnovije

Drama u Slavoniji: Pijan u automobilu imao bombu, policajci ga priveli

U Hrvatskoj se jučer odigrala prava drama. Muškarcu (38) u petak u 13:30 sati u automobilu su našli bombu....