U velikoj akciji policije u Subotici i Horgošu privedeno 100 migranata

Preporučujemo

U toku je velika akcija policije na području Subotice i Horgoša vrši se pretraga terena i do sada je privedeno više od 100 iregularnih migranata, javlja Nova.rs.

Podsjetimo, odmah po dobijanju informacije da se čuju pucnji iz automatskog oružja na području Horgoša, Udarna grupa MUP-a Srbije krenula je u detaljan pregled terena i objekata u široj okolini Horgoša.

Na mjestu je zatečeno šestero migranta od kojih je jedan starosti oko 20 godina zatečen sa dvije prostrelne rane u grudima, piše Nova.rs.

Takođe, u toku je privođenje više lica koja se dovode u vezu sa sinoćnjim pucanjem i ilegalnim krijumčarenjem migranata. U pretrazi se koriste dronovi i svi drugi vidovi sredstava u cilju pronalaženja obje grupe lica, koji su prošle večeri pucali jedni na druge.

Nema povrijeđenih državljana Srbije, građana koji žive na području Horgoša i da oni nisu bili ugroženi ni u jednom trenutku.

“Živimo u strahu”

Mještanka Horgoša Olga Stojanović navodi za N1 da je jučerašnja pucnjava u centru ovog mesta počela oko 18 časova, u neposrednoj blizini škole, i dodaje da je većina građana za incident saznala preko lokalnih Fejsbuk grupa. “Svi građani su uplašeni i nervozni. Ovo se nama dešava stalno od 2015. godine i sedam godina živimo u strahu”, rekla je ona.

Ona je pojasnila da se pucnjava dogodila za vrijeme posljednjih časova koji su se održavali, kao i da su sva djeca bila uplašena.

„Pucnjava se čula u nekoliko ulica. Svakog minuta smo čuli pucnjeve u drugoj ulici, a onda je stigla Žandarmerija. Cijele noći su bili na terenu. Sada je situacija mirna. Osjećamo se bezbjedno kada su oni tu“, podvukla je sagovornica N1.

Dodaje da su incidenti česti, jer je u blizini Horgoša takozvana „kapija“, kroz koju mađarske bezbjednosne snage vraćaju u Srbiju ilegalne migrante koje uhvate na teritoriji te zemlje.

„Nakon toga, oni se okupljaju u okolini, i onda se dešavaju incidenti“, objašnjava ona.

Stojanović je najavila pokretanje peticije građana koji traže veću sigurnost u ovom mestu na granici sa Mađarskom.

„Osjećamo se nesigurno i dajemo rok do nedjelje da se nešto preduzme ovim povodom“, poručila je ona. Istakla je da u toku skupljanje potpisa građana i peticije kojom traže adekvatnu reakciju nadležnih. Najavljuje proteste u slučaju da se ne preduzme ništa povodom ovog incidenta.

Najnovije

Mađarski general-major preuzima upravljanje EUFOR-om u BiH

Ministar odbrane Mađarske Kristof Szalay-Bobrovniczky potvrdio je da će mađarski general-major Laszlo Sticz preuzeti upravljanje misijom EUFOR-a u Bosni...