U velikoj akciji u Banjoj Luci ranjen pripadnik SAJ-a, učestvovalo 170 policajaca

Preporučujemo

U akciji “Eskadron”, koja je danas provedana na području Banje Luke, uhapšeno je ukupno 19 osoba, a načelnik policije je objavio detalje ove velike akcije.

Načelnik PU Banja Luka Đurica Vukelić kazao je da je u akciji učestvovalo 170 policajaca, a da je tokom realizacije akcije ranjen jedan pripadnik Specijalne antiterorističke jedinica (SAJ).

- -

“Jedna osoba je u pravcu policijskih službenika pustila psa rase Cane Corso, te su pripadnici policije u samoodbrani upotrijebili oružje i pucali. Došlo je do rikošeta i fragmenti zrna su ga pogodili u petu desne noge. Njemu je ukazana ljekarska pomoć i radi se o lakšim tjelesnim povredama”, saopćio je načelnik.

Također, kazao je i da je zaplijenjeno oko 900 grama bijelog praška koje asocira na kokain, nešto više od jednog kilograma marihuane i 35.000 KM.

“Uhapšeno je 19 osoba, jedna se nalazi u pritvoru, dok se za dvije osobe traga. Tokom akcije ukupno je zaplijenjeno oko 900 grama bijelog praška nalik kokainu, oko 1,1 kilogram marihuane i 35.000 KM. Također pronađena je i oduzeta oprema za pakovanje, više digitalnih vagi, mobilnih telefona i drugih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku”, dodao je načelnik.

Od 19 uhapšenih do sada je poznato jedno ime, a riječ je o osobi koja je od ranije poznata policijskim organima. Riječ je o Borislavu Đukanoviću zvanom Gru koji se i ranije dovodio u vezu sa trgovinom narkoticima.

- -

Načelnik banjalučke policije je na press konferenciji rekao i da su ostali osumnjičeni, također, od ranije poznati policiji.

“U okviru operativne akcije kodnog naziva ‘Eskadron’ policijski službenici Policijske uprave Banja Luka u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet, Specijalnom antiterorističkom jedinicom i Jedinicom žandarmerije MUP-a Republike Srpske danas su lišili 19 osoba V.M., B.Đ., A.Ć., D.P., M.L., G.S., S.S., M.Ć., V.M. M.T., M.B., D.J., D.P., A.R., B.M., A.P., Z.V., Z.B. i M.R. svi iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Najnovije

Crnadak se nije libio disciplinirati ambasadoricu Čolaković, zašto Konaković toleriše Vranješa i Vujića?

Ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Aleksandar Vranješ odbio je uručiti protestnu notu Srbiji povodom "svesrpskog sabora". - Tu notu...