U Velikoj Kladuši SDP postao privjesak Fikreta Abdića

Preporučujemo

“Danas je predsjednik KO SDP BiH Ramiz Halkić zajedno sa svojih par drugova od OO SDP BiH Velika Kladuša napravio Abdićev privjesak, tako što ne samo što nije sankcionisao postupak SDP-ovog vijećnika koji se nije pojavio na sjednici na kojoj je trebala biti izglasana odluka o pokretanju postupka opoziva aktuelnog načelnika Velike Kladuše, već je i nagradio glavnog igrača u igri koja je imala za cilj da sačuva Abdića od opoziva”, objavio je Adel Eskić, vijećnik koji je nedavno dao ostavke na sve funkcije unutar SDP-a.

“Ono što javnost ne zna, a što zna predsjednik KO SDP BiH USK i njegovi najbliži saradnici, bivši Abdićev savjetnik, današnji vijećnik i sada povjerenik OO SDP BiH Velika Kladuša, kao predsjednik Kluba SDP-a uopšte nije obavijestio tadašnjeg predsjednika OO SDP BiH Velika Kladuša i vijećnika dr. Ibrahima Kajtazovića da su svi ostali vijećnici tadašnje pozicije spremni da održe sjednicu u 18:00 sati, što znači da do sjednice nije smjelo doći po svaku cijenu.

Aferim drugarice i drugovi i sretno u daljnjem obmanjivanju birača i članova, ali znajte da ja nisam dao džaba 12 godina iskrenog truda, rada i zalaganja u jačanju SDP-a BiH, da će vam ovo lijepo proći. Kocka je bačena”, napisao je Eskić.

 

 

Najnovije

Schmidt: Imenujete sudije Ustavnog suda FBiH, dovršite to bez odlaganja

Visoki predstavnik Christian Schmidt uputio je pismo predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, potpredsjednicima Milanu Dunoviću i Meliki Mahmutbegović, te...