U Vilsonovom šetalištu 15. jula druga “Trka za demokratiju”

Preporučujemo

 U nedjelju, 15. jula, s početkom u 10:00 sati, na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu biće održana druga po redu “Trka za demokratiju – 15. juli”.

Trka će biti organizovana u okviru niza manifestacija kojim će biti obilježena druga godišnjica pokušaja puča u Turskoj od 15. jula 2016. godine, iza kojeg stoji teroristička organizacija FETO, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz ambasade Republike Turske u BiH je poručeno kako je izdajnički pokušaj puča terorističke organizacije FETO imao za cilj svrgavanje demokratskim putem izabranih vlasti Republike Turske, no da je spriječen zahvaljujući odlučnosti naroda koji se suprotstavio pučistima.

Ambasada Republike Turske u BiH je na prvu godišnjicu od pokušaja puča organizovala niz aktivnosti i manifestacija u znak sjećanja na pobjedu i dan kada je turski narod stao u zaštitu demokratije.

Jedna od najznačajnijih aktivnosti povodom obilježavanja prve godišnjice pokušaja puča 15. jula bila je upravo “Trka za demokratiju – 15. juli”. Tim povodom su započete i pripreme za drugu trku, koja će i ove godine biti održana na istoj lokaciji, u Vilsonovom šetalištu, u nedjelju, 15. jula sa početkom u 10:00 sati. Iz ambasade je poručeno kako je i ove godine cilj da trka ugosti veliki broj trkača, profesionalaca i amatera.

Trka je prošle godine održana pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Turske, u saradnji sa Vladom Kantona Sarajevo, te uz podršku Turkish Airlinesa u BiH, Ziraat Bank BH, Instituta Yunus Emre, Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA), Ministarstva kulture i turizma Republike Turske, Uprave za vjerske poslove Turske i brojnih drugih organizacija.

Najnovije

Apel Crvenog križa: Ukoliko ste u mogućnosti donirajte ove stvari za Tursku

Društvo Crvenog krsta/križa BiH s obzirom na mandat i ulogu Međunarodnog Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca gdje sva...