- Advertisement -

U Zagrebu se održava “Hod za život”: Okupili se protivnici abortusa, pjevaju Thompsona

Preporučujemo

Udruženje “Hod za život za život, obitelj i Hrvatsku” organizuje danas protestnu šetnju pod nazivom “Život je zakon” u svrhu zaštite nerođene djece.

Skup je počeo u 11 sati na Trgu Republike Hrvatske, a ovogodišnji slogan udruženja glasi “Život je zakon”.

Povorka je krenula uz pjesme Marka Perkovića Thompsona, Petra Graše i drugih. Okupljeni su pjevali “Hercegovku iz Mostara” i “Moja Hercegovina”. Uslijedilo je i “Večeras je naša fešta”.

Kako je ranije saopćeno, hodat će “za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca, cijele porodice”.

Protestna šetnja ide od HNK kroz Frankopansku, Ilicom do Trga bana Josipa Jelčića, zatim Praškom ulicom do Zrinjevca. Najavljeno je da će na skupu govoriti i jedan od ginekologa.

Kako prenose hrvatski mediji, jedna od organizatorica mimohoda je zastupnica u hrvatskom Saboru Karolina Vidović-Krišto.

Podsjetimo, jučer su širom Hrvatske održani su skupovi podrške Mireli Čavajdi kojoj su zdravstvene institucije onemogućile prekid trudnoće. Skup, na kojem je bio prisutan veliki broj građana, održan je u Zagrebu, ali i drugim gradovima Hrvatske.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Tabuti ka Srebrenici polaze 8. jula iz Visokog: Spremno 49 posmrtnih ostataka žrtava

Tabuti s posmrtnim ostacima 49 do sada identifikovanih žrtava genocida u Srebrenici krenut će iz Visokog 8. jula, odluka...