- Advertisement -

Ubica bugarske novinarke Marinove uhapšen u Njemačkoj

Preporučujemo

Osoba, koja se sumnjiči za ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove (30), uhapšena je u Njemačkoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Tijelo novinarke, koja je istraživala moguću korupciju u vladi, pronađeno je u nedjelju. Premijer Boyko Borisov, državni tužilac Sotir Tzatzarov i ministar unutrašnjih poslova Mladen Marinov na zajedničkoj konferenciji za medije potvrdili su da se radi o 21-godišnjem Severinu Krasimirovu.

Tužilac Tzatzarov izjavio je da se istražuju svi mogući uzroci iz profesionalnog i privatnog života Marinove te da prve indicije ukazuju na to da je napad izveden “veoma brzo”.

Prema dostupnim informacijama, Marinova je ubijena tokom trčanja kraj rijeke. Krasimirov je bivši bokser i prije ubistva je konzumirao velike količine alkohola.

Tzatzarov je naveo da postoji mogućnost da osoba, osumnjičena za silovanje i ubistvo novinarke, ukoliko se dokaže krivica, bude osuđena na 20 godina zatvora ili doživotnu kaznu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Objavljena koalicija SBIH-Platforma za progres u HNK: Cilj je baviti se konkretnim problemima i razvojem u ovom kantonu

U Mostaru je danas održana zjednička press konferencija Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBIH) i Platforme za progres na...