Ubica bugarske novinarke Marinove uhapšen u Njemačkoj

Preporučujemo

Osoba, koja se sumnjiči za ubistvo bugarske novinarke Viktorije Marinove (30), uhapšena je u Njemačkoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Tijelo novinarke, koja je istraživala moguću korupciju u vladi, pronađeno je u nedjelju. Premijer Boyko Borisov, državni tužilac Sotir Tzatzarov i ministar unutrašnjih poslova Mladen Marinov na zajedničkoj konferenciji za medije potvrdili su da se radi o 21-godišnjem Severinu Krasimirovu.

- -

Tužilac Tzatzarov izjavio je da se istražuju svi mogući uzroci iz profesionalnog i privatnog života Marinove te da prve indicije ukazuju na to da je napad izveden “veoma brzo”.

Prema dostupnim informacijama, Marinova je ubijena tokom trčanja kraj rijeke. Krasimirov je bivši bokser i prije ubistva je konzumirao velike količine alkohola.

Tzatzarov je naveo da postoji mogućnost da osoba, osumnjičena za silovanje i ubistvo novinarke, ukoliko se dokaže krivica, bude osuđena na 20 godina zatvora ili doživotnu kaznu.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...