Ubijen muškarac u Lukavcu, napadač se predao

Preporučujemo

Sinoć u 22.57 sati, policijskoj stanici Lukavac prijavljeno je da je u naselju Koksara u Lukavcu došlo do upotrebe vatrenog oružja, prilikom čega je jedna osoba povrijeđena. Odmah je ranjeni prevezen u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje je preminu.
Radi se o A. M.(1989) iz Lukavca.
Oko 23.05 u službene prostorije policijske stanice samoinicijativno je pristupio S. I. (1991) iz Lukavca te dobrovoljno predao vatreno oružje, iz kojeg je navodno prilikom tuče pucao.

– O događaju je odmah upoznato Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona, te je u kasnim noćnim satima s ponedjeljka na utorak započeo uviđaj kojim rukovodi dežurna tužiteljica, a isti vrše istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK-a i Odjeljenje kriminalističke policije PU Lukavac.

- -

S. I. je oduzeta sloboda te će on nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva TK – kazala je Adnana Sprečić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Najnovije

Spor 40 zastupnika s rukovodstvom Doma: Podnesen zahtjev Ustavnom sudu BiH da naloži odgodu izbora Vukoje

Federalna zastupnica Jasmina Bišćević Tokić (SDA) danas je, uime opozicionih klubova zastupnika SDA, DF-a i SBiH, predala zahtjev Ustavnom...