Ubio je 70 ljudi, omiljena meta mu bili kriminalci: Oca izbo u zatvorskoj ćeliji i izvadio mu srce

Preporučujemo

Pedro Rodrigues Filho je osjetio poriv za ubijanjem već s 13 godina. Potukao se sa starijim rođakom i gurnuo ga u stroj. Rođak je umalo poginuo.

S 14 godina Pedro je sačmaricom ubio zamjenika gradonačelnika Minasa Geraisa jer je otpustio njegovog oca koji je radio kao zaštitar u školi. Gerais je lažno optužio Pedrovog oca da je krao hranu u školskoj kuhinji. Nakon toga je ubio drugog zaštitara koji je zapravo bio lopov.

- -

Pedrove žrtve uglavnom su bili serijski ubojice i drugi kriminalci. Nazivali su ga “savršenim psihopatom”.

Rođen je 1954. godine u Brazilu s povredom glave jer je njegov otac tukao njegovu majku dok je bila trudna. Nakon ubojstva Minasa i zaštitara, pobjegao je u Sao Paulo gdje je ubio narko dilera i počeo se baviti provalama. Tamo se zaljubio u Mariju Aparecidu Olympiju.

Nakon što su ju ubili članovi bande, Filho je krenuo u osvetnički pohod. Pronašao je nekoliko ljudi koji su imali veze s njenim ubistvom i mučio ih i ubijao kako bi saznao ko je ubio Mariju.

Nakon toga je iz osvete ubio i vlastitog oca. Otac je mačetom ubio Pedrovu majku i bio je u lokalnom zatvoru. Pedro ga je posjetio i izbo 22 puta. izvadio mu je srce i navodno ga počeo žvakati. Konačno je uhapšen u maju 1973. godine.

- -

Policija ga je strpala u ‘maricu’ s još dvojicom kriminalaca. Kada su policajci otvorili vrata ‘marice’, vidjeli su da je Pedro ubio jednog od zatvorenika koji je bio silovatelj. Ubio je 47 svojih cimera u zatvoru, a sam je rekao da je ubijao samo one za koje je mislio da moraju umrijeti. Rekao je i da osjeća zadovoljstvo i uzbuđenje dok ubija druge kriminalce te da mu je omiljena metoda ubadanje ili ubijanje oštricama.

Osuđen je na 128 godina zatvora, a zbog zločina koje je počinio u zatvoru kazna mu je podignuta na 400 godina. No, prema brazilskim zakonima najveća kazna zatvora je 30 godina uz koje je odslužio još četiri zbog ubistava u zatvoru te je pušten 2007. godine.

Živio je povučeno do 2011. godine kada je uhapšen u domu u kojem je radio kao kućepazitelj. Osuđen je zbog pobune i protupravnog oduzimanja slobode.

Izvor: 24sata

Najnovije

Društvenim mrežama šire se “ratne fotografije” Štukana i Đure: Ovo su scene iz filmova

Poznati bh. glumac i književnik Feđa Štukan priveden je nedjelju na aerodromu "Nikola Tesla" zbog optužbi da predstavlja "bezbjednosnu...