Učenici otpušteni iz bolnice, danas se vraćaju kući

Preporučujemo

Svi učenici Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” koji su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći u Italiji pušteni su iz bolnice, i danas bi trebalo da, kako je i planirano, krenu kući.

Njihov dolazak u Istočno Sarajevo očekuje se u večernjim satima. U saobraćajnoj nesreći kod Breše poginuo je suvozač u autobusu. Jučer su sa direktorkom škole Brankom Kovačević, koja je sa djecom, razgovarali premijerka RS Željka Cvijanović i ministar prosvjete Dane Malešević i obećali svu potrebnu pomoć.

- -

U saobraćajnoj nesreći  koja se dogodila u petak u 5.38 sati kod Brescie u Italiji smrtno je stradao suvozač autobusa poduzeća “Globtour” d.o.o. Međugorje I.Č. (1967.) iz Kiseljaka, a lakše su povrijeđene 23 osobe. U autobusu su se nalazili učenici i njihovi profesori koji su se vraćali s ekskurzije.

Kako je saopćeno iz poduzeća “Globtour” d.o.o. Međugorje, zbog lakših povreda, ukupno 23 osobe (20 učenika, 2 profesora i 1 turistički vodič) zatražile su liječničku pomoć, no niko od njih nije zadržan u bolnici.

Nakon ukazane liječničke pomoći, putnicima je osiguran zamjenski autobus kojim su svi putnici nastavili daljnje putovanje prema Veneciji po predviđenom planu ekskurzije.

U priopćenju se nadalje navodi kako je vozač, koji je upravljao autobusom u trenutku nesreće, nakon provedenog očevida od strane nadležnih talijanskih tijela, nastavio putovanje s ostalim putnicima, dok je drugi sudionik nesreće, vozač kamiona, po neslužbenim informacijama, zadržan radi provođenja daljnjeg postupka.

- -

“Ovom prlikom želimo izraziti porodici našeg vozača iskrenu sućut i molimo medije da objektivno informiraju javnost te da pokažu poštovanje i osnovnu razinu ljudskosti prema obitelji poginulog vozača. Svim sudionicima saobraćajne nezgode izražavamo iskrenu i duboku u ispriku radi doživljenih neugodnosti uslijed saobraćajne nesreće, a njihovim porodicama, također, iskrenu i duboku ispriku za sve nelagodnosti u ovom nemilom događaju”, navodi se u saopćenju poduzeća “Globtour” d.o.o. Međugorje.

Najnovije

Nizozemska obavještajna služba vidi ratove u Gazi i Ukrajini i uništavanje Kur’ana kao okidač za terorističke prijetnje

Nizozemska nacionalna obavještajna agencija saopštila je u utorak da su prijetnje usmjerene na Nizozemsku sve više povezane sa svjetskim...