Učitelji djecu tjerali da prelaze ulicu mimo zebre u centru Sarajeva?

Preporučujemo

Nevjerovatnoj situaciji svjedočila je danas Erna Saljević, influenserka sa adresom u Sarajevu.

Kako je objavila na svom instagram profilu (Diva is back), nakon što je čula muški glas kako viče na djecu “Hajde, požurite!” izašla je iz svog ateljea u ulici Branilaca Sarajeva i vidjela kako grupa učitelja prelazi prometnu ulicu u centru Sarajeva i to tokom aktivnog zelenog svjetla za vozače, mimo zebre koja je uredno označena i udaljena samo nekoliko metara.

 

Nakon što je, kako je objavila, reagovala na viđeno, jer je preopasno i pogrešno djecu učiti ovakvoj saobraćajnoj nekulturi koja košta života, verbalno ju je napao jedan od učitelja koji su bili sa djecom i vodili ih na neku događaj u gradu, rekavši joj da je bolje da ućuti, manje da priča…

Kako saznaje, riječ je o djeci iz jedne škole iz Istočnog Sarajeva. Nezvanično, bilo je djece iz više škola.

“Potpuno neodgovorno. Pritom viču na te jadne klince koji trče da stignu da pređu – jer ne bih vidjela ovo da nisam čula kako neko viče. Znam da mi odrasli odavno u mnogo čemu ne poštujemo pravila, ali ako smo odgovorni za maloljetnike – moramo biti besprijekorni u primjeru kako bi oni mogli da nas slijede i na ispravno se ugledaju”, poručila je Erna.

 

“Sram vas bilo, mnogo sam ljuta, doći ću do imena i prezimena ovog “gospodina””, kazala je Saljević uz fotografije djece koja prelaze ulicu na neoznačenom djelu pored automobila u pokretu.

Najnovije

Šta američki State Department kaže o terorizmu u Bosni i Hercegovini

State Department, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država, objavilo je izvjetšaj o terorizmu u svijetu za 2022. godinu. U...